Şimdi de Başağa’dan darbe teşebbüsü

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ahmet Varol'un bugünkü (21.05.2022)''Şimdi de Başağa’dan darbe teşebbüsü '' başlıklı yazısı.

Libya’da küresel güçlerin ve Arap dünyasındaki dikta rejimlerinin desteğiyle hakimiyeti ele geçirme savaşını sürdürmeye çalışan Halife Hafter de 2014 yılında başkent Trablus’u ele geçirmek için iki kez darbe teşebbüsünde bulunmuştu. Hatta birincisinde, fitne örgütünün arkasında duran Suudi Arabistan darbenin başarılı olacağını kesin gibi gördüğü için ona bağlı medya organları Hafter’in adamlarının harekete geçmesinin hemen ardından, onun Trablus’ta kontrolü ele geçirdiği, Meclis binasına girdiği, yönetime el koyduğu vs. yönünde çok iddialı haberler yayınlamışlardı. Ama bekledikleri olmadı. Hafter’in adamları hiçbir şeyin kontrolünü ele geçiremedikleri gibi zelil bir şekilde kaçmak zorunda kalmışlardı. 

İkinci darbe teşebbüsünde Suud medyası ve onunla aynı çizgideki diğer medya organları biraz daha dikkatli olmayı, suyu görmeden paçaları sıvamamayı, olayların seyrini takip ederek gelişmelere göre haberler yayınlamayı tercih ettiler. Çünkü birinci teşebbüslerinde Hafter ile birlikte kendileri de çok fena rezil olmuşlardı. 

Hafter’in ikinci darbe teşebbüsü de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 3 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 243 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar