Sezai Karakoç

Sezai Karakoç, geride önemli bir edebi ve fikri miras bırakarak dünya hayatına veda etti. İnsanlar öldükten sonra geride mirasları kalır. Ama herkesin mirası dünya malı ve servet değildir. Bazıları ondan çok...

Sezai Karakoç, geride önemli bir edebi ve fikri miras bırakarak dünya hayatına veda etti. İnsanlar öldükten sonra geride mirasları kalır. Ama herkesin mirası dünya malı ve servet değildir. Bazıları ondan çok daha kıymetli miraslar bırakırlar. Dünya malı ve servet harcadıkça tükenir. Üstelik varislerden ve kendileri için vasiyette bulunulanlardan başka kimseye pay düşmez. Ama ilmi, edebi ve fikri miras öyle değildir. O, herkesin yararlanabileceği, pay alabileceği bir mirastır. Üstelik harcamakla tükenmez, bilakis artar. 

Sezai Karakoç miras olarak dünya malı ve servet bırakmadı. Çünkü dünyalık biriktirme kaygısı içinde değildi. Ama çok zengin bir edebi ve fikri miras bıraktı. 

Burada onun hayat hikayesini yazacak değiliz. Bu konuda gerek kendi eserlerinde ve gerekse hakkında yazılan kitaplarda ve yazılarda yeterince bilgi var. Ama eserlerinden, yazılarından çokça yararlanmış, yıllarca kendisini takip etmiş ve şahsen görüşme fırsatı bulmuş biri olarak ondan söz etme hakkım olduğunu ve hatta bunun gerektiğini düşwünüyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 234 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar