Ramazan ve ümmet dayanışması

 Türkiye’de büyük bir felaketin yaşanmasının ardından ilk Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Yüce Allah’tan bu mübarek ayı yaraların sarılmasına ve kardeşlik dayanışmasının...

 

Türkiye’de büyük bir felaketin yaşanmasının ardından ilk Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Yüce Allah’tan bu mübarek ayı yaraların sarılmasına ve kardeşlik dayanışmasının artmasına vesile kılmasını diliyoruz. Temennimiz bu mübarek ayın tüm İslam âlemine hayır ve bereket getirmesidir.

Ramazan Müslümanlarda ümmet bilincini güçlendirmek için önemli bir fırsattır. Çünkü bu mübarek ayda Müslümanlardan istenen vazifelerden biri de birbirlerinin dertleriyle dertlenmeleridir. Bu aya özel olarak fitre sadakasının konması işte bu “ilgilenme” talebinin sembolik bir uygulamasıdır. Verenler açısından sembolik olsa da ihtiyaç sahiplerinde basite alınamayacak rahatlamaya vesile olmaktadır.

Oruç en başta Allah’a karşı bir kulluk sorumluluğu ve ibadet olmakla birlikte hikmetlerinden biri aç ve ihtiyaç içindeki mü’minlerin sıkıntılarını hissetmek ve anlamaktır. Bu hikmet iman kardeşliğinin ve ümmet bilincinin önemine biraz daha dikkatimizi çekiyor.

Yüce Allah; “Mü’minler ancak kardeştir.” (Hucurat, 49/10) diye buyurarak tüm mü’minleri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 242 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar