Ramazan ve iman kardeşliği

 Ramazan bir ibadet ve kardeşlik mevsimidir. Bu mevsimde bütün İslam âleminde dikkat çekici bir canlılık ve hareketlilik hissediliyor. Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışma ruhu canlanıyor....

 

Ramazan bir ibadet ve kardeşlik mevsimidir. Bu mevsimde bütün İslam âleminde dikkat çekici bir canlılık ve hareketlilik hissediliyor. Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışma ruhu canlanıyor. Yardımlaşma ve dayanışma duyguları etkisini gösteriyor.

Oruç en başta Allah’a karşı bir kulluk sorumluluğu ve ibadet olmakla birlikte hikmetlerinden biri aç ve ihtiyaç içindeki mü’minlerin sıkıntılarını hissetmek ve anlamaktır. Bu hikmet iman kardeşliğinin ve ümmet bilincinin önemine biraz daha dikkatimizi çekmektedir.

Ramazan bir arınma ve yenilenme ayıdır. Bu ayda oruç tutulmasının amacı da sadece insanın bedenini açlığa ve tahammüle zorlaması, böylece zorluklara alıştırması değil; zorluklara karşı direnmenin yanı sıra günâhlardan uzak durma konusunda sabır ve duyarlılığa da alıştırmasıdır. O yüzden Hz. Peygamber (s.a.s.) bu ayda nafile namazlarını da artırır ve genellikle son on gününü camide itikafla geçirirdi.

Hz. Peygamber (s.a.s.) aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’in bulunduğu Ramazan’a kadar vahyedilmiş kısmını Cibril (a.s.)’e...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 61 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar