Pakistan’daki siyasi çalkantılar

Pakistan’da 3 Kasım’da, eski başbakan, Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Genel Başkanı ve ülkenin milli kriket yıldızı İmran Han’a suikast teşebbüsü yeni siyasi çalkantılar yaşanmasına neden oldu....

Pakistan’da 3 Kasım’da, eski başbakan, Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Genel Başkanı ve ülkenin milli kriket yıldızı İmran Han’a suikast teşebbüsü yeni siyasi çalkantılar yaşanmasına neden oldu. Olayın İmran Han’ın parlamentodaki bir gensoru önergesiyle düşürülmesi üzerine meydanlara çıkıp sert konuşmalar yapmasından sonra Yüksek Seçim Kurulu’nun ona 5 yıl süreyle siyaset yasağı getirmesinin ardından ve konuyla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiği sırada vuku bulması alevli tartışmaları ve sert tepkileri de beraberinde getirdi.

Pakistan’ın kuruluşundan beri sürekli siyasi çalkantılara sahne olduğu bir gerçektir. Askeri darbeler, siyasi liderlere yönelik suikastlar veya suikast teşebbüsleri, yolsuzluklar ve şiddet olayları iç içe geçmiştir.

Resmi adı Pakistan İslam Cumhuriyeti olan devletin kurucusu sayılan Muhammed Ali Cinnah’ın nezdinde özel konuma sahip olması sebebiyle onun vefatından sonra ülkenin milli lideri kabul edilen Liyakat Ali Han da bir suikast neticesinde hayatını kaybetmişti.

Pakistan’ın eski başbakanlarından ve cumhurbaşkanlarından olan babası...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 244 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar