Pakistan’da sular durulacak mı?

 Pakistan, son dönemde Pakistan Adalet Hareketi başkanı ve eski başbakan İmran Han merkezli siyasi çalkantılara sahne oluyor. Meclis’te bazı milletvekillerinin onun hükümetine desteğini çekmesi...

 

Pakistan, son dönemde Pakistan Adalet Hareketi başkanı ve eski başbakan İmran Han merkezli siyasi çalkantılara sahne oluyor. Meclis’te bazı milletvekillerinin onun hükümetine desteğini çekmesi üzerine muhalifleri aleyhine gensoru önergesi verdi. Sonucun aleyhine olacağının kesin olduğunu görünce gensoruyu iptal ettirmek istedi ama başaramadı. Sonuçta gensoru önergesi kabul edildi ve İmran Han iktidarı kaybetti.

Bunun ABD’nin kendisine karşı bir oyunu olduğunu söyleyen Han bu kez Meclis’te değil meydanlarda boy gösterme yoluna gitti. Meydanlardaki konuşmalarında zaman zaman askere de laf dokundurması hatta bazen hakaret sayılabilecek türden sözler sarf etmesi ordunun ileri gelenlerini kızdırdı.

İmran Han’dan sonra başbakan olan Şahbaz Şerif’in hükümeti askerin tepkisini değerlendirerek, onu tamamen siyaset sahnesinin dışına atmak istedi ve Pakistan Yüksek Seçim Kurulu ona, yabancı ülkelerin liderlerinden ve temsilcilerinden gelen hediyeleri sattığı iddiasıyla 5 yıl süreyle “kamu görevi” tabii bu arada siyaset yasağı getirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 131 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar