Pakistan’da darbe değil hükümet değişikliği

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ahmet Varol’un bugünkü (14.04.2022)''Pakistan’da darbe değil hükümet değişikliği’’ başlıklı yazısı.

Geçen hafta Pakistan’daki gelişmelerle ilgili yazımızda, ülkedeki muhalefetin verdiği güvensizlik oylamasının iptal edilmesinin ve Meclis’in feshedilmesinin hukuksuz olduğunu ve gerekçe olarak gösterilen Anayasa maddesinin çok genel bir ifade taşıdığını, iktidardaki hükümet hakkında verilen güvensizlik oylamasını zaten gündemine almış olan Meclis’in oylama yapmasını engellemeye mesnet olmadığını dile getirmiştik. 

Zaten bizim söz konusu yazımızın yayınladığı tarihte muhalefet partileri de verilen kararların iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Mahkeme de gerek güvensizlik oylamasının iptali kararının ve gerekse Meclis’in feshinin Anayasaya aykırı olduğuna hükmederek, Meclis’in toplanıp oylamayı yapması gerektiğini bildirdi. 

Anayasa Mahkemesi’nin bu kararının “yargı darbesi” olarak nitelendirilmesi haksızlıktır. Çünkü bu, hukukun gereğiydi ve Anayasaya ve hukukun mantığına tamamen aykırı bir yoruma dayalı olarak verilen kararların iptali yönünde değil de geçerli sayılması yönünde karar verilmiş olsaydı bu hukuki değil tamamen siyasi bir karar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı “soykırım” suçlamasını neden desteklemiyor? 28 Mart 2024 | 89 Okunma Batı’dan Filistin ve Ukrayna Konusunda Çifte Standart 23 Mart 2024 | 50 Okunma Filistinli anneler dünyanın ne kadar umurunda? 22 Mart 2024 | 119 Okunma İşgal güçleri şimdi de yardım dağıtanları vuruyor 21 Mart 2024 | 72 Okunma Sivrisinekle bile mücadele edemeyen Ekrem’le mi depreme hazırlanacağız? 16 Mart 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar