Mescidi Aksa’ya kurulan tuzak

Fanatik yahudiler olarak lanse edilen birtakım gruplar, Hamursuz Bayramı festivallerinin birinci gününde Mescidi Aksa’nın alanı içinde kurban kesmeyi planlıyorlardı. Ancak Filistin halkı ve direnişi buna müsaade etmeyeceğini...

Fanatik yahudiler olarak lanse edilen birtakım gruplar, Hamursuz Bayramı festivallerinin birinci gününde Mescidi Aksa’nın alanı içinde kurban kesmeyi planlıyorlardı. Ancak Filistin halkı ve direnişi buna müsaade etmeyeceğini ortaya koyunca işgal rejimi, kurban kesimine izin vermeme kararı almak zorunda kaldı. Ama bunun intikamını almak için geçen Cuma günü sabah namazı vaktinde Mescidi Aksa’ya saldırı düzenleyerek iki yüze yakın insanı yaraladı, aralarında çok sayıda çocuğun bulunduğu 500’e yakın insanı da gözaltına aldı. Bundan geçen haftaki yazılarımızda söz etmiştik. Bugün ele alacağımız konuyla ilgisinden dolayı hatırlatma amacıyla özetle tekrar etmiş olalım. 

İşgal yönetimi kurban kesimine izin vermeme kararı alsa da, Hamursuz Bayramı günlerinde sabah namazı ile öğle namazı arasında dört saate yakın bir süre yahudilerin Mescidi Aksa’ya girip dolaşmalarına izin verme kararı aldı. 

Fanatik yahudi cemaatleri de, belirlenen saatlerde Mescidi Aksa’ya gelip düzenlenecek programlara katılmaları için taraftarlarına çağrılarda bulundular. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 78 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 38 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar