Mescidi Aksa’nın kapatılması

Kudüs ahalisinin 2003’ten beri kapalı olan Rahmet Kapısı’nı ve bu kapının açıldığı Rahmet Namazgâhı’nı 22 Şubat 2019 tarihinde açması siyonist işgal rejimini rahatsız etti. Bu...

Kudüs ahalisinin 2003’ten beri kapalı olan Rahmet Kapısı’nı ve bu kapının açıldığı Rahmet Namazgâhı’nı 22 Şubat 2019 tarihinde açması siyonist işgal rejimini rahatsız etti. Bu yüzden bu kapının yeniden kapatılması konusunda mahkeme kararı çıkardılar. Ancak Mescidi Aksa’yla ilgilenen İslami Vakıflar İdaresi bu kararı tanımayacaklarını ve Rahmet Namazgâhı’nın yeniden kapatılmasına müsaade etmeyeceklerini duyurdu. 

İşgal güçleri bu kapıyı gerek görürlerse yeniden şiddet kullanarak kapatabilecekleri mesajı vermek için son günlerde çeşitli provokatif faaliyetlerde bulunuyorlar. Bir polis buraya ayakkabılarıyla girerek Müslümanların seccadelerinin üzerinde; çamurlu ve kirli ayakkabılarıyla dolaştı. Polisin bu hareketi tepkilere neden oldu. 

Müslümanların Mescidi Aksa’ya sahip çıkmalarını zorlaştırmak amacıyla işgal yönetimi bazı Müslümanlara belli sürelerle Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma cezaları verdi. Bunların içerisinde Mescidi Aksa görevlileri de var. 

12 Mart Salı günü de Mescidi Aksa’nın tüm kapılarını kapatma denemesi yaparak anlaşıldığı kadarıyla Müslümanlardan gelecek tepkileri test etme girişiminde bulundu. Bu amaçla işgalci polis güçlerini Salı günü öğle vakitlerinde Mescidi Aksa’ya doldurdu. Polisler kapıları kapatmak istediklerini belirterek içeride bulunan cemaatten ve cami görevlilerinden dışarı çıkmalarını istediler. Müslümanlar bu uygulamaya itiraz ederek dışarı çıkmak istemediler. Bunun üzerine polisler şiddet kullandı ve çıkmak istemeyenleri şiddetli şekilde darp ettiler. Bazı kadınları zorla yere yatırıp feci şekilde darp etmelerinin manzaraları olay esnasında çekilen videolara yansımıştı. Yirmi kişiyi de çıkmamakta ısrar etmeleri ve işgalci polislere direnmeleri sebebiyle gözaltına aldılar. 

İşgal güvenlik güçleri bu şekilde şiddet kullanarak cami görevlileri de dâhil olmak üzere bütün Müslümanları zorla dışarı çıkardı ve kapıları içerden kapattılar. İslami Vakıflar İdaresi ve direniş grupları Mescidi Aksa’nın ihmal edilmemesi için Müslümanlardan bu kutsal mabedin etrafında toplanmalarını ve kapılarının önünde buluşmalarını istediler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 40 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 235 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar