Manevi temizlenme dönemi

 Türkiye’de “üç aylar” olarak adlandırılan dönem inşallah iki gün sonra başlayacak. Resûlullah (s.a.s.)’ın, “Ey Allah’ım! Bizim için Receb ve Şaban’ı bereketli...

 

Türkiye’de “üç aylar” olarak adlandırılan dönem inşallah iki gün sonra başlayacak. Resûlullah (s.a.s.)’ın, “Ey Allah’ım! Bizim için Receb ve Şaban’ı bereketli kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır!” diye dua ettiği rivayetlerde bildirilmiştir.

Dünya hayatında nasıl maddi yönden kirlenme oluyorsa manevi yönden de kirlenme olmaktadır. Dolayısıyla maddi kirlenmeyi temizlemeye ihtiyaç duyduğumuz gibi manevi kirlenmeyi temizleme konusunda da duyarlılık göstermemiz gerekir. Aslında günde beş vakit olarak kılınan namazın hakkı verilirse günlük temizlenme ve arınma gerçekleşir. Fakat bazı dönemlerde biraz daha kapsamlı ve geniş çaplı temizlenme ve arınmaya da ihtiyaç duyulur.

Konunun anlaşılması açısından güncel hayatımızdaki temizliklere bakmakta yarar var. Nasıl belli aralıklarla yıkanıp kirlerden arınıyor, üst başımızı temizliyor, evimizdeki kirlenmeleri boya ve badana ile kapatıyorsak, din, ibadet ve ahlâk dünyamızda da böyle bir temizliğe, arınmaya ve boyamızı yenilemeye ihtiyacımızın olduğunu düşünmeliyiz.

Yüce Allah bizi İslâm’la...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 243 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar