Lübnan’daki mültecilerin geri gönderilmesi

 Son günlerde Lübnan’daki Suriyeli mültecilerin toplanıp zorla ülkelerine geri gönderilmesiyle ilgili tartışmalar ve sıkıntılar yaşanıyor. Bir kesim onların iadesi için yoğun çaba sarf ederken, bir...

 

Son günlerde Lübnan’daki Suriyeli mültecilerin toplanıp zorla ülkelerine geri gönderilmesiyle ilgili tartışmalar ve sıkıntılar yaşanıyor. Bir kesim onların iadesi için yoğun çaba sarf ederken, bir kesim de buna karşı sivil çalışmalar yürütüyor.

Lübnan’da bu konuda tartışmalar sürerken Ürdün’ün başkenti Amman’da Irak, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır Dışişleri bakanlarının katıldığı ve genel anlamda Suriye’yle ilişkilerin normalleştirilmesi konusunun ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Bu toplantının gündeminde yer alan konulardan biri de iç savaş sebebiyle başka ülkelere iltica etmek zorunda kalan Suriyelilerin yeniden vatanlarına dönmelerinin kolaylaştırılması konusuydu. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada Suriye yönetimiyle bu konuda bir anlaşma sağlandığı ileri sürüldü.

Bugün her ne kadar bölgesel ve uluslararası dengeler ve birtakım siyasi hesaplar sebebiyle Arap ülkeleriyle Suriye’deki Baas rejimi arasında bir yakınlaşma ve normalleşme söz konusu olsa da gerçekte Suriye’de bir normalleşme var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 578 Okunma Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 237 Okunma Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 94 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 69 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar