Libya’da Hafter’in yan çizmesi

Libya’da ortaya çıkan Halife Hafter hareketi bir fitne hareketidir. Bu hareketi Arap dünyasındaki dikta rejimleri Libya halkının Kaddafi diktasına karşı devrimde kazandıklarını geri almak amacıyla ortaya çıkarmışlardır. Dolayısıyla onun çıkardığı fitne hareketi Mısır’da dikta rejimine karşı gerçekleştirilen halk devriminden sonra elde edilenlerin geri alınması amacıyla ortaya çıkarılan Baltacı fitnesinin bir benzeridir. 

Başta Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır olmak üzere Arap dünyasındaki muhtelif dikta rejimleri şimdiye kadar Halife Hafter fitnesine çeşitli şekillerde ve kesinlikle yasal olmayan yollarla destek verdiler. Hafter fitnesinin bugüne kadar devam edebilmesinin tek sebebi de söz konusu dikta rejimlerinin desteğidir. Her ne kadar Hafter fitnesine destek verenler arasında eski diktatör Kaddafi döneminden kalan bazı askeri elemanlar olsa da bu örgütün ülke içinde halk tabanından destekçisi yoktur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 81 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 244 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar