Kudüs Kılıcı Savaşı’nın Birinci Yıl Dönümünde

2021 yılında Ramazan’ın girmesiyle birlikte Kudüs’teki yahudileştirme faaliyetleri çerçevesinde Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki bazı ailelerin evlerinin gasp edilmesine dair mahkeme...

2021 yılında Ramazan’ın girmesiyle birlikte Kudüs’teki yahudileştirme faaliyetleri çerçevesinde Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki bazı ailelerin evlerinin gasp edilmesine dair mahkeme kararının İsrail Yüksek Mahkemesi yani yargıtay tarafından da onaylanmasına binaen bu ailelerin evlerini 2 Mayıs 2021’e kadar boşaltmalarının istenmesine Kudüs halkının itiraz etmesi ve evlerinin gasp edilmesi istenen ailelere büyük destek vermeleri üzerine mahkeme kararın uygulanmasını ertelemek zorunda kaldı.

Ancak işgalciler bunun intikamını almak için Eski Kudüs’ün önemli noktalarından Şam Kapısı’na çok sayıda silahlı güvenlik elemanı yığarak Filistinlilerin geçmelerini engellemek amacıyla bariyerler kurdular. Filistinli gençlerin direnmeleri üzerine çatışmalar çıktı ve gençlerden 300’den fazla yaralanan oldu. Ama kararlı direniş karşısında işgalciler çekilmek zorunda kaldı ve gençler bariyerleri kaldırdı.

Bunun üzerine işgalciler Mescidi Aksa’ya toplanan cemaati rahatsız etmeye, özellikle teravih çıkışlarında saldırmaya başladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı “soykırım” suçlamasını neden desteklemiyor? 28 Mart 2024 | 89 Okunma Batı’dan Filistin ve Ukrayna Konusunda Çifte Standart 23 Mart 2024 | 50 Okunma Filistinli anneler dünyanın ne kadar umurunda? 22 Mart 2024 | 119 Okunma İşgal güçleri şimdi de yardım dağıtanları vuruyor 21 Mart 2024 | 72 Okunma Sivrisinekle bile mücadele edemeyen Ekrem’le mi depreme hazırlanacağız? 16 Mart 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar