Koronavirüs ekonomisi ve açlık felaketi

Bir buçuk yıldan fazla süredir tüm dünyayı sarsan koronavirüs alınan onca tedbirlere ve muhtelif aşıların icadıyla birlikte hızla sürdürülen aşı seferberliğine rağmen henüz...

Bir buçuk yıldan fazla süredir tüm dünyayı sarsan koronavirüs alınan onca tedbirlere ve muhtelif aşıların icadıyla birlikte hızla sürdürülen aşı seferberliğine rağmen henüz insanlığın yakasını bırakmaya niyetli görünmüyor. Mucitler icat ettikleri aşının yüzde 95 tesir gösterdiğini ileri sürerken yeni bir varyantının fırtınası esmeye başlıyor. İnsanlar maskelerden kurtulup da şöyle rahat bir nefes almaya hazırlanırken bakıyorsunuz delta varyantının kasırgası yine vaka sayılarının artmasına sebep olmuş. Yorumcularımız, koronavirüse karşı birinci roundu kazandığımızı söylerken bakıyorsunuz köşeden delta plus varyantı esmeye başlamış. 

Salgınla, alınan tedbirlerle ve aşılarla ilgili komplo teorileri ise söz yerindeyse gırla gidiyor. Kim neye inanacağını şaşırmış durumda. 

Ben aylık Ribat dergisinin Mayıs 2020 sayısı için, koronavirüsle ilgili tedbirlerin toplumsal ve ekonomik yönden olumsuz sonuçlarının bizzat koronavirüsün zararlarından daha büyük olabileceğine dikkat çekerek şu ifadelere yer vermiştim: 

“Gözden kaçmayan bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 81 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 244 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar