Köpeğini susturmak yerine  onunla birlikte havlamak

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ahmet Varol'un bugünkü (07.01.2022)'' Köpeğini susturmak yerine  onunla birlikte havlamak'' başlıklı yazısı.

 Malum olduğu üzere Fransa’nın Charlie Hebdo diye bir dergisi var. Bu, mizah dergisi olarak biliniyor. Gerçekte ise Fransa’nın bahçeye yerleştirdiği ve gelene geçene havlayan bir köpeği sayılır.

Bu dergi sadece eleştiri amaçlı mizah yapıyor olsaydı fikri açıdan anlayışla karşılamak mümkün olabilirdi. Ama insanların kutsal değerlerini, inançlarını ve hürmet ettiği kişileri çok çirkin şekillerde alaya almak, onlara hakaret etmek ve onları aşağılamak düşünsel yönden müsamaha ile karşılanabilecek sınırları çok aşmaktadır. Charlie Hebdo’nun yaptığı da budur.

Hatırlanacağı üzere bu dergi daha önce Hz. Peygamber (a.s.) ile alay eden ve onu hafife alan çok çirkin karikatürler yayınladığı için sert tepkilere maruz kalmıştı. Sonrasında İslam’ın kutsal değerleriyle alay eden, Müslümanların inanç ve ilkelerine hakaret eden çirkin karikatürler de yayınladı.

Muhtelif siyasi liderleri aşağılayan karikatürler de yayınladı. Bu karikatürlerin amacı da o liderleri eleştirmek, siyasetlerine laf dokundurmak ve yanlışlarına mizahi tarzda...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 242 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar