İsrail’in “Herzog” hediyesi: 42 kelepçe

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ahmet Varol'un bugünkü (11.03.2022)''İsrail’in “Herzog” hediyesi: 42 kelepçe'' başlıklı yazısı.

2001 yılının Ağustos ayında, Bülent Ecevit’in başbakan olduğu dönemde, o zamanki İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un Türkiye’yi ziyaret edeceği günün sabahında, erken saatlerde, hiç beklemediğim bir vakitte kapım çalındı. Komşulardan biri olabilir diye düşündüm. Kapıyı açtığımda hiç tanımadığım yüzlerle karşılaştım. Sivil giyimli idiler. Ama polis kimliklerini göstererek; “Evinde arama yapmak istiyoruz” dediler. “Buyurun, arayın!” dedim. 

Bazı yerlere baktılar ve “suç unsuru” sayılabilecek bir şey bulamadılar. Sonra, “Seni emniyete götüreceğiz!” dediler. “Sebep ne? Herhangi bir suç unsuru bulamadınız!” dedim. “Emniyet Müdürlüğü’nden talimat geldi, seni götürmemiz gerekiyor!” dediler. Neyse, arabaya bindirdiler ve Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü binasına götürdüler. Az sonra Haksöz dergisi yazarlarından Hamza Türkmen ve Rıdvan Kaya’yı da getirdiler. 

Biraz sorguladıktan, ifademi aldıktan sonra hastaneye götürerek doktor raporu da alıp bıraktılar. 

Çıktıktan sonra medyada hakkımızda yayınlanan haberlerden, Şaron ziyareti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 59 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 37 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 54 Okunma İran’ın Şam Konsolosluğu’na saldırı 06 Nisan 2024 | 212 Okunma İnsani yardım görevlilerine saldırı 05 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar