İsrail’in amacı tehdit ve ırkçı tasfiye

 Çarşamba günü bizim ertesi günün yazısını yazıp göndermemizden kısa süre sonra, siyonistlere ait kaynaklar, Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinin kuzey kesimine Güney Lübnan...

 

Çarşamba günü bizim ertesi günün yazısını yazıp göndermemizden kısa süre sonra, siyonistlere ait kaynaklar, Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinin kuzey kesimine Güney Lübnan tarafından füze saldırıları gerçekleştirildiğini ve üç kişinin yaralandığını duyurdu. Tabii onlar “1948’de işgal edilmiş bölge” isimlendirmesini kullanmıyor ama biz siyonist işgali tümüyle reddettiğimizden bu konuda da işgalcilerin değil haksızlığa maruz kalanların literatürünü kullanmayı tercih ediyoruz.

İşgal rejimi bu saldırıların Hamas’ın Lübnan’daki oluşumu tarafından gerçekleştirildiği iddiasında bulunarak akşam saatlerinden itibaren Gazze’ye ve Güney Lübnan tarafına saldırılar düzenledi. Saldırıları gece yarısı ve ertesi günün sabah saatlerinde de sürdürdü. Direniş güçleri de karşıt saldırılar gerçekleştirdi.

İşgal rejiminin Güney Lübnan tarafından gerçekleştirilen füze saldırılarından, hemen sıcağı sıcağına Hamas’ı sorumlu tutmasının amacı Gazze’ye de saldırı düzenlemek için gerekçe oluşturmaktı.

Yeni gelişmelere böyle özetle temas...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 528 Okunma Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 237 Okunma Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 94 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 69 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar