IŞİD Libya’da da oyunun bir parçası

Geçtiğimiz günlerde Halife Hafter güçlerinin Sirte’den püskürtülmesine rağmen çok geçmeden ani bir şekilde düşmesinde ve Hafter militanlarının kontrolüne geçmesinde IŞİD’e yakın duran bazı militanların kirli oyunlarının etkisi olduğu haber kaynaklarında dile getirildi. 

Libya’daki çatışmaların merkezinde yer alan etkin silahlı gruplardan biri de IŞİD’in Libya kanadıdır. IŞİD, Suriye’de bugün etki alanı bayağı daralmış olan sultasını hâlâ “İslam Devleti” olarak tanımladığından onu Libya’da temsil eden silahlı milis güçler de kontrol altına aldıkları bölgeleri “İslâm Devleti”ne bağladıklarını söylüyorlar.

Libya’daki bazı küçük çaplı radikal grupların bu örgütün saflarında toplanarak basite alınamayacak bir askerî güç oluşturduklarını söylemek gerekir. Kaddafi döneminde İslâmî eğitimin tamamen engellenmesi sebebiyle radikal söylemli gruplar Libya’da hızlı bir şekilde etkilerini göstermiş ve birtakım heyecanlı gençleri saflarında toplamayı başarmışlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 242 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar