İçerideki köstebeklerden kurtulmak

 Afganistan’da işgalin sonlandırılması için yıllar süren mücadele verildi. Sonunda işgalciler çekilip gittiler. Ancak içeride, ülkeye onlar gibi büyük zararlar veren birtakım hasta ruhlu köstebeklerle...

 

Afganistan’da işgalin sonlandırılması için yıllar süren mücadele verildi. Sonunda işgalciler çekilip gittiler. Ancak içeride, ülkeye onlar gibi büyük zararlar veren birtakım hasta ruhlu köstebeklerle uğraşmak da basite alınabilecek bir şey değil.

Afganistan’ın güvenlik güçleri son birkaç gündür, IŞİD’in karanlık güçlerinin yerlerini tespit ederek onları tasfiye etmek amacıyla kapsamlı bir mücadele yürütüyor.

IŞİD, 2022 sonlarına doğru Afganistan’da gerçekleştirilen muhtelif silahlı saldırıların ve bombalama eylemlerinin sorumluluğunu üstlendi. Bu saldırılarında Afganistan güvenlik güçlerinin yanı sıra, Çinli iş insanlarının kaldığı bir oteli, Kabil’deki Rusya ve Pakistan büyükelçiliklerini hedef almışlardı.

Tabii IŞİD’in, işgal güçlerinin ülkeden çekilmesinden sonra gerçekleştirdiği saldırılar sadece 2022 sonuna doğru gerçekleştirdiklerinden ibaret değil. Ondan önce de birçok saldırısı oldu.

Bunların belki en vahşice ve en sarsıcı olanı da 30 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 19 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 38 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar