Hukuk işlemediğinde aşırılık devreye girer

Toplumda suçların önüne geçilmesi sadece güvenlik tedbirleriyle ve suçluların cezalandırılmasıyla mümkün değildir. Sosyal ve psikolojik sebeplerini de ortadan kaldırmak gerekir.

Samuel Paty adında bir Fransız ortaokul öğretmeninin, Hz. Muhammed (s.a.s.)’e hakaret niteliğindeki karikatürleri sınıfta öğrencilere göstermesi ve bunu fikir özgürlüğü olarak tanımlaması yani bu tür karikatürler yayınlanmasını Fransa’daki fikir özgürlüğüne örnek göstermesi üzerine başkent Paris’in banliyölerinden Conflans-Sainte-Honorine’de 18 yaşındaki Çeçen mülteci Abdullah Abuyedoviç Anzorov tarafından başı kesilerek öldürülmesi özelde Fransa’da genelde Avrupa’da yeniden bir İslam karşıtı dalganın yayılmasına ve Fransa’daki Müslümanları hedef alan zulüm uygulamalarının artırılmasına gerekçe olarak kullanılıyor. 

En başta şunu ifade edelim ki gerekçesi ne olursa olsun biz sözkonusu cinayeti onaylamıyoruz. Biz sadece Müslümanların değil tüm inançların kutsal değerleri karşısında ölçülü olunması gerektiğini düşünür, insanların saygı duyduğu kişilerle ve kutsal değerlerle her ne şekilde olursa olsun alay edilmesine, bunlara hakaret edilmesine tepki gösteririz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 217 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 38 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar