Herzog işgali ve zulmü temsil ediyor

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog’un Türkiye’ye yapacağı ziyaret ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda yaptığı...

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog’un Türkiye’ye yapacağı ziyaret ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda yaptığı açıklamada, “İsrail ile ilişkilerimizde atılacak herhangi bir adım, herhangi bir normalleşme bazı ülkelerin yaptığı gibi Filistin davası pahasına olmaz. Oradaki pozisyonumuz her zaman nettir” demişti. 

Bununla, İsrail’le yakınlaşmadan dolayı Filistin davası konusunda bir endişeye kapılmamak gerektiği, Türkiye’nin bu konudaki tutumunun değişmeyeceği mesajı vermek istemişti. 

Ancak bu yakınlaşmanın Filistin davası yararına bir şey getirmeyeceği, işgalci siyonist rejimi, onlara yönelik baskıcı ve saldırgan tutumunu değiştirmeye yöneltme gibi bir sonuç getirmeyeceği de açıktır. Eğer ki böyle bir beklenti olsaydı en azından işgal rejimi cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye ziyareti tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, bu rejimin Filistinlilere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarının dozajında nispeten de olsa bir azalma olurdu. Tam aksine artma oldu. 

İşgal...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 242 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar