Hedefte yine bir cami

 Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: “Allah’ın mescitlerinde O’nun adının anılmasını engelleyen ve onların yıkılmasına çalışandan daha zalim kim olabilir?...

 

Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: 

“Allah’ın mescitlerinde O’nun adının anılmasını engelleyen ve onların yıkılmasına çalışandan daha zalim kim olabilir? Bunların oralara ancak korku içinde girmeleri gerekir. Onlara dünyada bir rezillik vardır. Onlar için ahirette de büyük bir azap vardır.” (Bakara, 2/114)

Pakistan’ın Peşaver kentinde yine bir cami hedef alındı ve verilen son rakamlara göre ölenlerin sayısı 100’ü geçti. Pakistan güvenlik teşkilatları tarafından yapılan açıklamada ölenlerin tamamına yakınının polis olduğu ifade edildi. 

Elbette insanların, ülkelerinin güven, huzur ve istikrarını sağlama gibi bir sorumluluğu üstlenen polis olmalarından dolayı saldırılara hedef olmaları da onaylanamaz ve kabul edilemez. Ancak onları hedef alanlar özellikle mekan olarak neden camiyi seçiyorlar? Bunun tek sebebi orada toplu halde bulunmaları mıdır? 

Bizim tahminimize göre olayın önemli bir boyutunu da camiye karşı sürdürülen savaş oluşturmaktadır. Belki saldırıyı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 38 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 55 Okunma İran’ın Şam Konsolosluğu’na saldırı 06 Nisan 2024 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar