Hafter’in saldırabileceği endişesi

Libya’da, masabaşı görüşmelerin başlatılması için 21 Ağustos’tan itibaren ateşkes ilan edilmişti. Ancak Hafter’in militanları anlaşmaya gereği gibi riayet etmedi ve zaman zaman bu ateşkesi ihlal eden saldırılar düzenlediler.

Libya’daki iç savaşın sona erdirilmesi ve siyasi çözüm bulunması amacıyla Fas’ın Buznika şehrinde geçen ayın 6’sı ile 10’u arasında Hafter’in sözde parlamentosu durumundaki Tobruk Temsilciler Meclisi’ni temsil eden bir heyetle Libya Devlet Yüksek Konseyi’ni temsil eden heyet arasında yürütülen uzlaşma görüşmelerinin ikinci aşaması bu ayın başında yine Buznika  şehrinde gerçekleştirildi. Görüşmelere Libya Devlet Yüksek Konseyi’ni temsilen 5, Tobruk Temsilciler Meclisi’ni temsilen de 5 kişilik bir heyet katıldı. Görüşmelerin ana konusu devletin üst makamlarının ve yetki organlarının paylaşılması konusunda bir ittifak sağlanmasıydı. Yapılan açıklamalarda bu konularda ilerlemeler sağlandığı ve bazı mevkilerin paylaşılması konusunda prensip anlaşması yapıldığı dile getirilmişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 100 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 38 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar