Gazze’ye son saldırı ve ateşkes

Müslümanların mübarek Ramazan ayına girmesine doğru İslam düşmanlarının da azgınlıklarının arttığını görüyoruz...

Bu yılın Ramazan ayına girilmesine üç gün kala siyonist katiller Gazze’ye yönelik şiddetli bir saldırı başlatarak yine bir katliam gerçekleştirdiler. Normalde işgal rejiminin niyeti bu katliamı daha uzun bir süre sürdürmek ve Ramazan ayını başta Gazze ahalisine ve genelde bütün Filistin halkına, bilvesile tüm İslam âlemine zehir etmekti. Ancak Filistin direnişinin kararlı mücadelesi ve başarılı savunması, saldırıyı sürdürmenin işgalcilere de bayağı pahalıya mal olacağını ortaya koydu. O yüzden işgalciler direnişçilerin ileri sürdüğü şartları kabul ederek ateşkese razı olmak zorunda kaldılar. 

Gazze ahalisi 30 Mart 2018 tarihinde başlattığı ve tamamen sivil gösterilerden ibaret olan Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü çerçevesinde özellikle Cuma günleri gösteriler düzenliyor ve bu doğrultuda her Cuma’ya mesaj nitelikli bir isim veriliyor. ABD’nin Golan Tepeleri üzerindeki siyonist işgali meşru sayma kararını protesto amacıyla Ramazan’dan önceki son Cuma gününe yani 3 Mayıs 2019’a da “Golan Tepeleri Cuması” adı verilerek gösteriler düzenlendi. Dediğimiz gibi gösteriler tamamen sivil nitelikli ve mesaj verme amaçlıydı. Fakat işgal güçleri yine saldırı düzenlediler ve 4 Filistinli şehit olurken 51 Filistinli de yaralandı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 39 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 61 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 37 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 55 Okunma İran’ın Şam Konsolosluğu’na saldırı 06 Nisan 2024 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar