Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimleri

Görüldüğü kadarıyla önceleri epey gündem konusu olmasına rağmen, Fransa seçimleri de bu sıralar Ukrayna’daki savaşın gölgesinde kaldı. O yüzden gündemdeki konular arasında çok fazla...

Görüldüğü kadarıyla önceleri epey gündem konusu olmasına rağmen, Fransa seçimleri de bu sıralar Ukrayna’daki savaşın gölgesinde kaldı. O yüzden gündemdeki konular arasında çok fazla öne çıkmıyor. İlgisizlik biraz da adayların, gerek ülke halkı ve gerekse uluslararası toplum açısından ümit vadedecek bir söylem ortaya koyamamasından kaynaklanıyor olabilir. O yüzden beklentiler zaten oy kullanma oranının çok düşük olacağı yönünde. 

Fransa’da epeyden beri konuşulan ve bilhassa aşırı ırkçı Marine Le Pen’in artık ciddi ciddi bir şekilde başa güreşeceğinin düşünüldüğü seçimlerin birinci turu yarın yani 10 Nisan 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek. 

Verilen son bilgilere göre seçimlerin birinci turunda 12 aday yarışacak. Bunların hiçbirinin salt çoğunluğu elde edememesi durumunda, en fazla oy alan iki adayın yarışacağı ikinci tur iki hafta sonra yani 24 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. 

Şu anki cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir dönem daha cumhurbaşkanlığı koltuğunda kalmak için bu seçimlerde de aday oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 210 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar