Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ırkçı söylem

Almanya’da 16 yıllık Angela Merkel döneminin kapandığı ve başbakanlık koltuğunun Sosyal Demokrat Parti’den seçilen Olaf Scholz’a devredildiği bu günlerde Fransa da cumhurbaşkanlığı...

Almanya’da 16 yıllık Angela Merkel döneminin kapandığı ve başbakanlık koltuğunun Sosyal Demokrat Parti’den seçilen Olaf Scholz’a devredildiği bu günlerde Fransa da cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. 

Aslında seçimlerde şu anki cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un güçlü rakiplerinin, bundan önceki seçimlerde ikinci tura kalmayı başaran Marine Le Pen ve Cumhuriyetçiler Partisi’nin adayı Valerie Pecresse ile Sosyalist Parti’nin adayı olarak gösterilen Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo olacağı, yani yarışta Macron’un kendileriyle aşık atacağı adayların bayanlardan olduğu tahmin ediliyor. 

Bunlardan Ulusal Cephe’nin adayı ve ırkçı söylemleriyle öne çıkan Marine Le Pen üç dönemdir aday olduğu için onun nispeten yıprandığı düşünülüyor. Anlaşıldığı kadarıyla yahudi asıllı Eric Zemmour onun sahasını kapmak ve “ırkçı” söylemlere destek vereceği tahmin edilen tabanın ilgisini üzerine çekmek amacıyla, özellikle Müslüman karşıtlığını öne çıkaran açıklamalar yapmak suretiyle gündem oluşturmaya çalışıyor. 

İlginçtir yakın zamana...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 60 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 37 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 54 Okunma İran’ın Şam Konsolosluğu’na saldırı 06 Nisan 2024 | 212 Okunma İnsani yardım görevlilerine saldırı 05 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar