Filistin sahasındaki son gelişmeler -1

Bu sıralarda dünyanın gündeminde, son ABD askerinin de çekilmesi sebebiyle Afganistan sürekli birinci sırada yer alıyor. Ancak Filistin’le irtibatlı olarak da özellikle son iki hafta içinde bazı önemli gelişmeler...

Bu sıralarda dünyanın gündeminde, son ABD askerinin de çekilmesi sebebiyle Afganistan sürekli birinci sırada yer alıyor. Ancak Filistin’le irtibatlı olarak da özellikle son iki hafta içinde bazı önemli gelişmeler yaşandı. O yüzden bugünkü ve müteakip yazımızda bunlardan seçtiklerimiz hakkında özet bilgiler vermek ve kısa değerlendirmelerde bulunmak istiyoruz. 

Filistin’de son dönemdeki hareketlilik 21 Ağustos Cumartesi günü Mescidi Aksa’nın yakılmasının 52. yıldönümü münasebetiyle Gazze’nin sınır bölgesinde gerçekleştirilen gösterilere işgal güçlerinin müdahalesi sebebiyle yaşanan olaylarla başladı. 

Mescidi Aksa’nın yakılmasının yıldönümü münasebetiyle düzenlenen gösteriler aynı zamanda siyonist işgal rejiminin Gazze’ye uyguladığı ablukayı ve ambargoyu da kırmak için yeni bir süreç başlatma amacı taşıyordu. Filistin’deki direniş örgütlerinin ortak komisyonu tarafından yapılan açıklamada bu eylemlerin ablukanın kaldırılmasıyla ilgili isteklerinin kabul edilmesine kadar sürdürülmesinin hedeflendiği dile getirildi. 

Gazze...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 242 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar