Dünya ırk ayrımcılığıyla savaşta gerçekçi mi?

Hitler’in Nazizm ideolojisinden dolayı bütün insanlık 80 yıldan beri onun ve benimsediği zihniyetin yüzüne tükürmeye devam ediyor. Uluslararası siyonizmin kendini ve Filistin toprakları üzerindeki gayri meşru işgalini...

Hitler’in Nazizm ideolojisinden dolayı bütün insanlık 80 yıldan beri onun ve benimsediği zihniyetin yüzüne tükürmeye devam ediyor. Uluslararası siyonizmin kendini ve Filistin toprakları üzerindeki gayri meşru işgalini kabul ettirebilmek için kullandığı en önemli malzeme de Hitler’in Nazizm ideolojisi ve Holokost hikayeleridir. 

Güney Afrika’ya hükmeden, İngiliz emperyalizmi güdümlü yönetim, ırk ayrımı politikasından dolayı yıllarca dünya kamuoyunun hedefindeydi. Sonuçta bu ülkedeki ırkçı yönetim, insana insan olduğu için değer verilmesini isteyen eşitlik, adalet ve hukuk mücadelesi karşısında yenilgiyi kabul etti ve bu mücadelenin başını çeken liderler de ezilen halklar tarafından saygın bir konuma yerleştirildiler. 

Peki yıllardan beri Filistin topraklarını gayri meşru bir şekilde hakimiyet altında tutan siyonist işgal rejiminin bunlardan bir farkı var mı? 

Olmadığını, Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) 1 Şubat 2022 Salı günü yayınladığı raporda bir kez daha tüm insanlığın dikkatine sundu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 242 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar