Devlet başkanları da kaza yapabilir!

 Ölüm geleceği kesin olan bir hadise. Çünkü Yüce Allah bu dünya hayatını sonsuz yaşamak üzere değil bir imtihan süreci olarak yaratmış. Kur’an-ı Kerim’de şöyle deniyor:...

 

Ölüm geleceği kesin olan bir hadise. Çünkü Yüce Allah bu dünya hayatını sonsuz yaşamak üzere değil bir imtihan süreci olarak yaratmış. Kur’an-ı Kerim’de şöyle deniyor: “Hanginizin amelinin daha güzel olduğu konusunda sizi denemek için ölümü ve hayatı yaratan O’dur.” (Mülk, 67/2)

Asıl hayat ölümden sonra. Dünya hayatı sadece bir imtihandır ve Allah bizi geçici olan bu hayatta çok uzun süre tutmuyor. İmtihan çok daha uzun sürseydi belki zorlanır ve sıkılırdık. Çünkü imtihanda büyük zorluklar da var. Nitekim bazıları imtihanın zorluklarına katlanamayarak salonu erken terk edebiliyor. Ama Allah buna izin vermemiş ve imtihan bitinceye kadar beklememizi, zorluklara katlanmamızı istemiş.

Ölümün bir tabii şekli var, bir de istisnai sebebe dayanan şekli. İstisnai sebepler arasında kişinin kendisinin veya onunla ilgilenenlerin kusur ve ihmallerinden kaynaklananlar olduğu gibi başkalarının kasıtlı müdahalesinden kaynaklananlar da var. 

Kusur ve ihmaller sebebiyle vuku bulan olağan dışı olaylara Türkçede yaygın olarak kaza deniyor...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşgalcilerin “güvenli bölge” oyunu 27 Temmuz 2024 | 7 Okunma Firavun’un Kongresi 26 Temmuz 2024 | 90 Okunma Filistinli örgütlerin Pekin Bildirisi 25 Temmuz 2024 | 206 Okunma Bangladeş’teki protestoların arka planı 20 Temmuz 2024 | 322 Okunma Siyonistler cami ve mushaflara karşı da savaşıyor 19 Temmuz 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar