Çin zulmü engellenebilecek mi?

ABD Temsilciler Meclisi, Çin’in Sincan olarak isimlendirilen Doğu Türkistan bölgesinde Müslüman Uygur azınlığa yönelik şiddet ve baskı uygulamalarından dolayı Trump hükümetinin de Çin’e karşı daha sert bir siyaset izlemesini ve bu zulümle irtibatlı birtakım üst düzey isimlere yaptırımlar uygulamasını öngören yasa tasarısını büyük bir çoğunluğun desteğiyle kabul etti.

Tasarıya 1’e karşılık 407 kişi onay verdi. Tasarının yasalaşması ve uygulamaya geçirilmesi için Senato’da da kabul edilmesi sonra da Başkan Trump’ın onayından geçmesi gerekiyor. 

ABD Temsilciler Meclisi’nin kabul ettiği yasa tasarısında bir milyondan fazla Uygur ve diğer Müslümanların eğitim kamplarında tutularak kendilerine karşı korkunç insan hakları ihlalleri yapıldığına dikkat çekildi. 

Tasarıda Çin’in bu insanlara yönelik zulüm uygulamalarından sorumlu tutulan ve en başta Çin Komünist Partisi Sincan sorumlusu Chen Quanguo olmak üzere bazı üst düzey yetkililere özel yaptırımlar uygulanması istendi. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bir yıl içinde Uygurların durumu hakkında bir rapor hazırlaması istendi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı “soykırım” suçlamasını neden desteklemiyor? 28 Mart 2024 | 8 Okunma Batı’dan Filistin ve Ukrayna Konusunda Çifte Standart 23 Mart 2024 | 50 Okunma Filistinli anneler dünyanın ne kadar umurunda? 22 Mart 2024 | 118 Okunma İşgal güçleri şimdi de yardım dağıtanları vuruyor 21 Mart 2024 | 72 Okunma Sivrisinekle bile mücadele edemeyen Ekrem’le mi depreme hazırlanacağız? 16 Mart 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar