Büyük siyonist marula yenildi

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ahmet Varol'un bugünkü (22.10.2022)''Büyük siyonist marula yenildi'' başlıklı yazısı.

 Tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin İngiltere’yi de ciddi şekilde etkilediği ortada. Ekonomik sorunlar birtakım siyasi sorunlara ve çalkantılara da neden oluyor. Bu yüzdendir ki son dönemde İngiltere’de başbakanlık koltuğuna oturan kişi orada bir türlü tutunamıyor. 

Başbakanlığa geçtiği sırada İngiltere’nin ikinci Demir Lady’si olarak tanımlanan ve bayağı davulu çalınan, ülkenin sorunlarına çözüm konusunda önemli görüşlerinin olduğu düşünülen Theresa May üç yıl içinde sorunlara yenildi ve istifa etmek zorunda kaldı. 

Yerine geçen fedai Boris Jhonson da üç sene tutunabildi ve sonuçta o da sorunlar ve eleştiriler karşısında beyaz bayrak kaldırıp kenara çekilmek zorunda kaldı. 

Ardından yine bir bayan siyasi lider ülkede iktidarı elinde bulunduran Muhafazakar Parti’nin genel başkanlığına ve başbakanlığa geçti. Liz Truss isimli bu bayanın başbakanlık koltuğuna oturması ülkenin bir asra yakın ömür, 70 yıla yakın da saltanat süren kraliçesinin ölüm tarihiyle aynı günlere denk geldiğinden, vefat olayıyla ilgili gündemin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 243 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar