Burhan’ın Netanyahu muhabbeti

Askeri darbeyle görevden alınan eski cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir döneminde Sudan, İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesi amacına yönelik bütün faaliyetleri boykot ediyordu.

Hatta o dönemde İsrail yönetiminin Sudan’la bir yakınlaşma olabileceğine dair açıklama yapması üzerine Sudan yönetimi sert tepki göstermiş ve İsrail’i gayrimeşru bir işgal olarak tanıma konusundaki tutumlarının kesinlikle değişmeyeceğini dile getirmişti. 

El-Beşir yönetiminin iç siyasete yönelik uygulamalarına dair birtakım eleştirilerimiz ve tepkilerimiz olsa da İsrail işgal rejimi karşısındaki tavrının net ve takdire şayan olduğunu ifade etmemiz gerekir. O yüzden onun döneminde işgal rejimiyle Sudan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde hiçbir gelişme söz konusu olmamıştır. Sudan hükümeti Filistin halkının özgürlük mücadelesine de her zaman destek vermiştir. 

11 Nisan 2019’da El-Beşir’e karşı gerçekleştirilen darbenin başını çeken Avad bin Avf’ın birtakım dış baskılar 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 243 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar