Bir Hamas mensubunun Yemen’de öldürülmesi

Hamas’ın Yemen’deki elemanlarından olan ve 15 yıldan beri bu ülkede bulunan Selim Ahmed Maruf geçtiğimiz hafta içinde Yemen’de öldürüldü. Bu cinayet olayı Türkiye’de Filistin Enformasyon Merkezi’nin...

Hamas’ın Yemen’deki elemanlarından olan ve 15 yıldan beri bu ülkede bulunan Selim Ahmed Maruf geçtiğimiz hafta içinde Yemen’de öldürüldü. Bu cinayet olayı Türkiye’de Filistin Enformasyon Merkezi’nin ve diğer bazı haber kaynaklarının haberlerinde gündeme getirildi; ancak çok fazla dikkat çekmediğini sanıyoruz. En çok dikkat çeken yanı da olayda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) işgal güçlerinin parmağının olduğuna dair güçlü şüphelerdir. 

Hamas’ın 13 Temmuz Cumartesi günü yaptığı açıklamada Maruf’un Yemen’in Me’reb vilayetinde bir güvenlik kontrol noktasından otobüsle geçmekte olduğu sırada silahlı elemanlar tarafından indirildiğini, kendisinden dört gün haber alınamadığını sonra da 12 Temmuz Cuma günü cesedinin bulunduğunu dile getirdi. Hamas açıklamasında herhangi bir tarafı suçlu ve sorumlu olarak göstermedi, ancak Yemen güvenliğinden olayın soruşturulmasını ve sorumluların bir an önce ortaya çıkarılmalarını istedi. 

Maruf’un ailesi de oğullarının 15 yıldır Yemen’de yaşadığını, Hamas’ın San’a’daki bürosunda çalıştığını, herhangi bir şahısla veya grupla bir husumetinin olmadığını, herkesle iyi geçinmeye çalıştığını ve ilişkilerinin gayet iyi olduğunu dile getirerek Yemen hükümetinden cinayetin soruşturulmasını, suçluların bulunmasını istedi. Aile de açıklamasında herhangi bir tarafı itham etmek istemedi. 

Ahmed Selim Ma’ruf’un Gazze’de ikamet eden kardeşi Ebu Enes Ma’ruf, El-Cezire’nin haber sitesine (aljaazeera.net) yaptığı açıklamada cinayetin ayrıntısı hakkında verdiği bilgide şunları söyledi: “Kardeşim Ebu Abdurrahman bir iş için Sudan’a yolculuk etmek amacıyla, 7 Temmuz Pazar akşamı otobüsle havaalanına gitmekte olduğu sırada Me’reb’de güvenlik kontrol noktasında silahlı kişiler tarafından durduruluyor, otobüsten indirilip bilinmeyen bir yere götürülüyor. Sonra Cuma sabahı (12 Temmuz) cesedine rastlanıyor.”

Yapılan açıklamaya göre Ma’ruf’un kaybolmasından sonra Hamas’ın San’a’daki bürosu, Yemenli yetkililer ve Filistin büyükelçiliği her tarafta arama yapıyor. Ancak bir sonuç elde edemiyorlar. Sonuçta Me’reb’deki hastanelerden birinde ölü bedenine rastlanıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 120 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 38 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar