Biden, ziyaretinde umduğunu bulamadı mı?

ABD Başkanı Joe Biden Orta Doğu ziyaretini 16 Temmuz Cumartesi günü Suudi Arabistan’da gerçekleştirdiği görüşmelerin ve buluşmaların ardından tamamlayıp döndü. Ziyaretin ardından Suudi Arabistan...

ABD Başkanı Joe Biden Orta Doğu ziyaretini 16 Temmuz Cumartesi günü Suudi Arabistan’da gerçekleştirdiği görüşmelerin ve buluşmaların ardından tamamlayıp döndü. Ziyaretin ardından Suudi Arabistan Dış İşleri Bakanı’nın “Arap NATO’su” veya “Orta Doğu NATO’su” olarak da nitelendirilen ve İsrail işgal rejimini de bünyesine alacak bir askeri ittifak planının söz konusu olmadığını söylemesi tahmin ediyoruz zihinlerde, “Yorumcular bu işi boşuna mı abarttılar?” sorusunun hasıl olmasına sebep olmuştur. 

İşin gerçeğinde böyle bir ittifak planı bundan birkaç yıl önce gündeme gelmişti. Hatta ilk ortaya atıldığında sadece Orta Doğu değil Kuzey Afrika ülkelerini de kapsayacak şekilde geniş alanlı olması üzerinde özellikle duruluyordu. 

Biden’ın 13-16 Temmuz arasındaki Orta Doğu ziyareti öncesinde yaptığı açıklamalarda, yayınlanan makalesinde, ziyaret esnasında yaptığı açıklamalarda ve sözde Kudüs Bildirisi’nde İsrail işgal rejiminin güvenliğine özellikle vurgu yapılmasının böyle bir planla irtibatının olduğu bilinen bir gerçekti. 

Ancak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazan ve iman kardeşliği 29 Mart 2024 | 10 Okunma Batı “soykırım” suçlamasını neden desteklemiyor? 28 Mart 2024 | 94 Okunma Batı’dan Filistin ve Ukrayna Konusunda Çifte Standart 23 Mart 2024 | 50 Okunma Filistinli anneler dünyanın ne kadar umurunda? 22 Mart 2024 | 119 Okunma İşgal güçleri şimdi de yardım dağıtanları vuruyor 21 Mart 2024 | 72 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar