Bayramda Mescid-i Aksa’ya yönelen tehlike

Yarın yani 11 Ağustos 2019 tarihinde inşallah Kurban bayramına gireceğiz. Biz de tüm okuyucularımızın ve bütün İslâm âleminin mübarek Kurban bayramını şimdiden tebrik ediyor, tüm...

Yarın yani 11 Ağustos 2019 tarihinde inşallah Kurban bayramına gireceğiz. Biz de tüm okuyucularımızın ve bütün İslâm âleminin mübarek Kurban bayramını şimdiden tebrik ediyor, tüm Müslümanların mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesini diliyoruz. 

Bayramlar ümmet ve kardeşlik bilincinin pekiştiği ve kendini gösterdiği önemli günlerdir. Bizim de bayramı bu bilinç ve duyarlılıkla idrak etmemiz, tüm dünya Müslümanlarının tek bir ümmet olduğunun bilinciyle değerlendirmemiz gerekir. 

Son zamanlarda insanlarımız İslâm coğrafyasının çok farklı bölgelerinde, insanların açlık çektiği veya yoksulluk sıkıntısı içinde olduğu beldelerde kurbanlarını kestirerek ümmet ve kardeşlik dayanışmasını daha fazla ortaya koymaya başladı. Yüce Allah’ın keseceğimiz veya uzak beldelerdeki kardeşlerimiz için kestireceğimiz kurbanlarımızı en güzel kabulle kabul etmesini diliyorum. 

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da ne yazık ki İslam âlemi çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya. Bayrama endişe ve sıkıntı içinde giren yerlerden biri de Mescidi Aksa’nın bulunduğu Kudüs şehri. 

Siyonistler, Süleyman Heykeli veya Siyon Mabedi olarak adlandıkdıkları binanın Babilliler tarafından yıkılışının yıldönümüne tekabül ettiği iddiasıyla bayramın birinci gününde kalabalık gruplar halinde Mescidi Aksa’ya bir baskın düzenlemeye hazırlanıyorlar. İşgal altındaki Filistin’de faaliyet yürüten muhtelif siyonist teşkilatlar söz konusu baskını organize etmek amacıyla faaliyetler yürütüyor ve çağrılar yapıyorlar. 

Hatta işgal yönetiminin siyonist örgütlerin planladığı baskınların kolaylaştırılması için bayramın birinci gününde Mescidi Aksa’ya gelecek Müslümanların sayısını azaltmak için birtakım tedbirler aldığına dair haberler de yayınlandı. Buna karşılık Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin, İslami Vakıflar ve Kutsal Mekanlar Meclisi Başkanı Abdülazim Selheb ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı İkrime Sabri Kudüs’te bayram namazının sadece Mescidi Aksa’da kılınması, Kudüs şehrindeki diğer camilerin bayram namazında kapatılması ve bütün Kudüs ahalisinin Mescidi Aksa’ya toplanması yönünde çağrı yaptı. Bu yönde aldıkları kararı Kudüs’teki bütün camilerin imamlarına ileterek dünkü Cuma hutbesinde duyurulması talimatı verdiler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 195 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 38 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar