Ateşkesin önü tıkalı mı?

Gün içinde bizzat siyonist medya tarafından, savaş kabinesine danışmadan Hamas’ın sunduğu ateşkes planına yeşil ışık yakmaktan dolayı eleştirilen Netanyahu geç saatlerde ateşkes planını...

Gün içinde bizzat siyonist medya tarafından, savaş kabinesine danışmadan Hamas’ın sunduğu ateşkes planına yeşil ışık yakmaktan dolayı eleştirilen Netanyahu geç saatlerde ateşkes planını reddettiğini söyleyerek, Hamas’ın taleplerini kabul etmenin esirlerin serbest bırakılmasını sağlamayacağı bilakis bölgede yeni bir kıyıma sebep olacağı iddiasında bulundu. 

Bunu biraz onun dört aydan beri sürdürdüğü savaşta, büyük bir katliam ve kıyım yapmasına rağmen amaçlarının hiçbirini gerçekleştirememesinden kaynaklanan yenilmişlik ve yıpranmışlığın neden olduğu şaşkınlığa saymak gerekir. 

Başlangıçta biraz da Blinken’in telkinleriyle ateşkes planına olumlu yaklaştığını ima eden Netanyahu daha sonra ortakları ve siyonist medya tarafından sert eleştirilere maruz kalması sebebiyle hızla istikamet değiştirme ihtiyacı duydu. Bu da aslında bizim bir önceki yazımızda, ateşkesin önünde duran zorluklarla ilgili değerlendirmelerimizi müteakip yazımızda ele alacağımızı belirtirken kastettiğimiz şeylerle ilgilidir. 

Netanyahu ve ırkçı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 67 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 66 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 77 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar