Ahmed Kayid Salih

Cezayir’in Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı, aynı zamanda geçtiğimiz Şubat ayında Cezayir’de gösterilerin başlamasından sonra ülkede siyasi dengeleri korumak ve sistemin halk hareketi karşısında çökmesini engellemek için vidaları gevşetme ve sıkma işlemlerini yürüten bu yüzden özellikle son on ay içinde bayağı popüler olan Ahmed Kayid Salih 23 Aralık Pazartesi günü ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

İki gün sonra yani 25 Aralık’ta da cenazesinin kaldırılması için tören düzenlendi ve törene resmi görevlilerin yanı sıra halktan da gerçekten büyük bir kalabalık katıldı. Normalde ülkedeki cunta yönetiminin ağır toplarından biri olmasına rağmen cenazesine halktan bu kadar büyük bir kalabalığın katılması onun ülkede son dönemdeki çalkantılarda dengeleri koruma ve kriz yönetme konusunda izlediği politikanın azımsanmayacak bir kesim tarafından kabul gördüğüne işaretti. 

Daha önce de muhtelif yazılarımızda dile getirdiğimiz üzere Cezayir’de her ne kadar sivil bir yönetime geçilmiş olsa da ülkede ordu yine siyasi mekanizma üzerinde güç ve etki sahibidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 234 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma Bayram ve İslam âlemi -1 11 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar