ABD, İran’a saldırma cesareti gösteremedi mi?

Körfez bölgesinde ABD ile İran arasında gerginlik sürüyor. Tabii bu gerginlik sebebiyle birçokları savaş senaryoları üretmeye başlamışlardı.

Ancak bizim yazılarımızı takip edenler bölgede yeni bir savaşın fitilinin çekilmesi ihtimalinin çok güçlü olmadığını, ABD’nin tehditlerinin ve bölgeye savaş gemilerini yönlendirmesinin de bir psikolojik savaş olduğunu dile getirdiğimizi hatırlayacaklardır. 

Gerginlik bir yandan sürerken, Umman Denizi’nde 12 Mayıs ve 13 Haziran 2019 tarihlerinde yani bir ay arayla, gemilere ve petrol tankerlerine yönelik önemli saldırılar oldu. ABD bu saldırıların tümünden İran’ı sorumlu tuttu. Ancak İran suçlamaları reddederek arka planında ABD ve İsrail’in olduğu iddiasında bulundu. Bu saldırıların oluşturduğu dumanlı hava henüz dağılmadan İran, ABD’nin bölgede keşif yapan bir insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı. Bunu ABD de doğruladı ve İran’a tepki gösterdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 244 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar