Yemen’de saldırılar sürüyor

Suudi Arabistan’ın liderliğinde oluşturulan Körfez koalisyonunun Yemen’e yönelik saldırılarının son bulması için muhtelif ülkeler tarafından çağrılar yapıldı. Çağrı yapanlar...

Suudi Arabistan’ın liderliğinde oluşturulan Körfez koalisyonunun Yemen’e yönelik saldırılarının son bulması için muhtelif ülkeler tarafından çağrılar yapıldı. Çağrı yapanlar arasında ABD de var. Özellikle bu saldırılarda sivil hedeflerin vurulmasının çok sayıda sivil can kaybına neden olduğu dile getiriliyor. Saldırılar aynı zamanda insanî yardımlar yapılmasını da zorlaştırıyor veya tamamen engelliyor. Fakat yapılan çağrılar Suudi Arabistan - BAE ittifakından oluşan Körfez koalisyonunun saldırılarının son bulmasını sağlayamadı. 

BAE - Suudi Arabistan ittifakı geçtiğimiz iki gün içinde Husi hedeflerini vurdukları iddiasıyla San’a çevresinde öncelikle sivillerin zarar görmesine neden olan onlarca hava saldırısı gerçekleştirdi. Suudi Arabistan medyası tarafından yayınlanan haberlerde geçtiğimiz Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecenin ortasından itibaren yoğun olarak gerçekleştirilen saldırılarda Husilerin balistik füzelerinin bulunduğu noktaların hedef alındığı iddia edildi. Ancak saldırılarda sivillerin de büyük çapta zarar gördüğü başka haber kaynaklarında dile getirildi. 

Koalisyonun saldırılarında San’a çevresinin yanısıra Hudeyde’de de Husilerin kontrolü altında olan bölgelerin hedef alındığı ifade edildi. 

Bu arada Suudi Arabistan’la işbirliği içindeki Yemen hükümeti de yaptığı açıklamada siyasi çözüme açık olduklarını ancak Husi darbesi sonrası oluşturulan yapının ilga edilmesi şartlarından vazgeçmediklerini dile getirdi. 

Husi örgütü adına açıklama yapan Muhammed Abdüsselam, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Yemen’de savaşın sona erdirilmesi yönündeki çağrılarını gerçekçi ve samimi bulmadıklarını ifade etti. Abdüsselam, ABD’nin savaşın sona erdirilmesi çağrısında gerçekçi olması için sadece çağrı yapmakla yetinmemesi, bunun için gözlemlenir birtakım adımlar atması gerektiğini ifade etti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı “soykırım” suçlamasını neden desteklemiyor? 28 Mart 2024 | 89 Okunma Batı’dan Filistin ve Ukrayna Konusunda Çifte Standart 23 Mart 2024 | 50 Okunma Filistinli anneler dünyanın ne kadar umurunda? 22 Mart 2024 | 119 Okunma İşgal güçleri şimdi de yardım dağıtanları vuruyor 21 Mart 2024 | 72 Okunma Sivrisinekle bile mücadele edemeyen Ekrem’le mi depreme hazırlanacağız? 16 Mart 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar