Yemen’de sivil katliamı sürüyor

Yemen’de İran’daki dikta rejimiyle Suudi Arabistan’daki dikta rejiminin çıkarları hesabına sürdürülen savaş, savaşın hiçbir tarafıyla ilgisi olmayan sivil halkın büyük mağduriyetler...

Yemen’de İran’daki dikta rejimiyle Suudi Arabistan’daki dikta rejiminin çıkarları hesabına sürdürülen savaş, savaşın hiçbir tarafıyla ilgisi olmayan sivil halkın büyük mağduriyetler yaşamasına sebep olmaya devam ediyor. 9 Ağustos 2018 tarihinde, Suudi Arabistan liderliğinde oluşturulan Körfez Koalisyonu güçleri tarafından atılan füze Yemen’in kuzey bölgesindeki Sa’de şehrinde bir pazar yerinde bir okul servis otobüsüne isabet etti. Olayda kırkı çocuk olmak üzere elli kişi hayatını kaybetti, 56’sı çocuk olmak üzere seksen kişi de yaralandı. Yemen’de İran rejimi hesabına savaşan Husi örgütü saldırıdan Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğunu açıkladı. Suudi Arabistan da saldırının kendilerine füze atan Husi örgütüne yönelik olduğunu ileri sürerek savunmada bulundu. Oysa saldırı bir pazar yerini hedef almıştı ve bir okul otobüsüne isabet etmişti. 

Suudi Arabistan’ın liderliğindeki koalisyonun sivil hedeflere yönelik saldırılarından kaynaklanan katliamlar devam ediyor. Son olarak ülkenin batısındaki sahil kendi olan Hudeyde’nin güneyinde bulunan Dureyhimi vilayetinde yerlerinden edilmiş sivilleri taşıyan bir minibüsün hedef alınması sonucu 22’si çocuk, 4’ü kadın olmak üzere toplamda 31 kişi hayatını kaybetti. 

Suudi Arabistan – BAE koalisyonu tarafından yapılan açıklamada saldırının bir terör eylemi girişimini hedef aldığı iddia edildi. Suudi Arabistan medyasında yer alan haberlerde, Kızıldeniz’de bir ticaret gemisine saldırı düzenlenmesi sebebiyle bölgede tedbirlerin artırıldığı ve silah yüklü bir botun tespit edilerek hedef alındığı ileri sürüldü. 

Husilere ait Sağlık Bakanlığı adına konuşan Yusuf el-Hadıri saldırının havadan yapıldığını söyledi. 

Saldırıda öldürülenlerin hepsinin sivil olduğu herhangi bir terör eylemi girişiminin söz konusu olmadığı ifade edildi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 218 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar