Büyük Yürüyüş hazırlıkları

14 Mayıs 1948 tarihi siyonist terör örgütlerinin aralarında ittifak sağlayarak “İsrail” adında bir işgal devletinin kuruluşunu ilan ettikleri tarihtir. Siyonist işgal devletinin ilan edilmesi tabii ki Filistin...

14 Mayıs 1948 tarihi siyonist terör örgütlerinin aralarında ittifak sağlayarak “İsrail” adında bir işgal devletinin kuruluşunu ilan ettikleri tarihtir. Siyonist işgal devletinin ilan edilmesi tabii ki Filistin topraklarını işgal altında tutan İngilizlerin yardımıyla ve küresel emperyalizmin desteğiyle mümkün olabilmiştir. Bu olay Filistinliler tarafından da “Nekbe” yani “Büyük Felaket” olarak isimlendirilmektedir. 

Filistinliler her yıl “Nekbe” yıldönümünde Filistin davasından ve vatanlarına dönme mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ortaya koymak amacıyla işgale karşı gösteriler ve çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. 

Bu yıl Filistin’deki direniş grupları bir ortak komite oluşturarak 30 Mart’a tekabül eden Toprak Günü münasebetiyle “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adını verdikleri bir etkinlik başlattılar. Tamamen barışçıl yani sivil amaçlı olacağını ve siyonist işgal askerleriyle herhangi bir çatışmaya girme amaçlarının olmadığını söyledikleri bu etkinlik çerçevesinde yürütülecek eylemlerin, gösterilerin ve yürüyüşlerin “Nekbe Günü”ne yani 14 Mayıs 2018 tarihine kadar sürdüreleceğini açıklamışlardı. O yüzden Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün en geniş kapsamlı gösterisinin ve yürüyüşünün 14 Mayıs tarihinde düzenlenmesi planlanıyor. 

Bu gösteri ve yürüyüş aynı zamanda ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma planına karşı da bir tepki olarak düzenlenecek ve Kudüs’ün bir Filistin şehri olduğu, Filistin devletinin de başkenti olması gerektiği haykırılacak. 

Trump, Kudüs’ü işgal devletinin başkenti olarak tanımasından sonra İslâm dünyasından gelecek tepkileri göz önünde bulundurarak büyükelçiliği taşıma işlemini altı ay süreyle ertelemişti. Ancak özellikle Arap ülkelerinden söze gelir bir tepkinin olmaması, bilakis başta Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerindeki dikta rejimleri olmak üzere ihanetçi yönetimlerin işgalci siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme sürecine girmeleri Trump’ı cesaretlendirdi ve büyükelçiliği taşıma işlemini öne alarak işgal rejiminin kuruluş yıldönümüne denk getirme kararı aldı. Böylece ABD siyonist işgal rejiminin kuruluş yıldönümünü kutlama amacıyla büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma işlemini gerçekleştirmeyi planlıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 243 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar