Esed, kaldığı yerden devam

ABD, İngiltere ve Fransa görünüşte Suriye’de Baas rejiminin Duma’da kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği katliama karşı bir operasyon gerçekleştirdi. Aslında bu ülkelerin Duma’daki katliamı...

ABD, İngiltere ve Fransa görünüşte Suriye’de Baas rejiminin Duma’da kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği katliama karşı bir operasyon gerçekleştirdi. Aslında bu ülkelerin Duma’daki katliamı gerçekleştiren Baas rejiminden herhangi bir farkları yok. Dolayısıyla onların Baas’ın kimyasal katliamına tepki göstermeleri de gerçekçi ve samimi olmaktan çok uzak. Ama bir propaganda savaşına ihtiyaçları vardı ve bunun için söz konusu operasyonu gerçekleştirdiler. 

Baas rejiminin adamları saldırıların kendilerine bir zarar vermediğini ortaya koymak için kutlamalar bile yaptılar. Çünkü saldırıların zaten Baas güçlerine zarar verme gibi bir amacı yoktu. Siyah adam – beyaz adam oyununda gözlerin yanıltılması için böyle bir operasyona ihtiyaç vardı ve gerçekleştirilen de bunun ötesinde bir şey olmadı. 

Operasyonun biraz dumanlı hava oluşturması aslında Esed güçlerinin daha çok işine yaradı. Onun saldırgan tutumunun önüne geçemediği gibi sisli bir hava oluşturmasından dolayı işlerini daha da kolaylaştırdı. Esed güçleri bu sisli havadan yararlanarak saldırılarını aynen kaldıkları yerden devam ettirdiler. 

ABD, İngiltere, Fransa üçlüsünün Suriye’ye yönelik göstermelik operasyonunun zihinleri meşgul ettiği son dönemde Baas rejiminin ve onun arkasında duran işgal güçlerinin saldırıları daha çok gündem dışında kalmaya başladı. Esed de bundan yararlanarak Doğu Guta bölgesindeki tahakkümünü daha da sağlamlaştırdı. Üstelik onun ardından hedefe İdlib’i yerleştirerek bu bölgeye yönelik saldırılarını da yoğunlaştırmaya başladı. 

Küresel emperyalizmin kanatları, böyle siyah adam – beyaz adam oyununu oynarken Suriye’de Beşşar Esed’in sultasını daha da güçlendirmeye çalışıyor. Bu oyunda hesaplar aslında örtüşmektedir ve zarar gören sadece Suriye halkı oluyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 218 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar