Kudüs ve Mescidi Aksa Sempozyumu

6-7 Ekim Cuma ve Cumartesi günleri Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Mardin Valiliği’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği Uluslararası Kudüs ve Mescidi Aksa Sempozyumu’na iştirak etmek için...

6-7 Ekim Cuma ve Cumartesi günleri Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Mardin Valiliği’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği Uluslararası Kudüs ve Mescidi Aksa Sempozyumu’na iştirak etmek için Mardin’deydim. Benim müşahedelerime göre çok iyi tertip edilmiş ve Kudüs ve Mescidi Aksa davasını birçok yönden ele alan önemli bir sempozyumdu. Bu vesileyle Mardin Artuklu Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça başta olmak üzere sempozyumun düzenlenmesinde katkısı olan bütün herkese gönülden teşekkürlerimi arz ediyorum. 

Sempozyum aynı zamanda Kudüs’ün Salahuddini Eyyubi tarafından haçlılardan kurtarılmasının yıldönümünün bulunduğu haftaya tekabül ettiğinden bu vesileyle onun Kudüs davası için verdiği mücadele de gündeme getirildi. Sempozyumun bir oturumu da “Salahuddini Eyyubi ve Kudüs” başlığı taşıyordu. Benim de bu oturumda “Selahaddini Eyyubi ve Kudüs’ün Fethi İdeali” başlıklı kısa bir sunumda bulunma imkânım oldu. Salahuddini Eyyubi’nin mücadelesinden, onun Kudüs’ü haçlılardan kurtarmasına vesile olan Hıttin zaferinden ve ümmetin birlik ve bütünlüğünü sağlama amacıyla yürüttüğü çalışmalardan açılış konuşmalarında da söz edildi. 

Türkiye’de resmi kurumların uzun süre ihmal ettiği Kudüs ve Mescidi Aksa davasına bugün bir devlet üniversitesi vasıtasıyla sahip çıkılmasının, hakkında bu davayı bütün boyutlarıyla ele alan uluslararası sempozyum düzenlenmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirtmemiz gerekir. 

Sempozyumun konuşmacıları ve katılımcıları arasında Türkiye’den ve Türkiye dışından birçok önemli şahsiyet yer aldı. Oturumlarda konuşanların hepsinin konusunun uzmanı olduğunu ve oldukça önemli noktalara parmak bastıklarını söyleyebiliriz. 

Sempozyumun açılış oturumuna büyük bir ilgi vardı. Özellikle üniversite öğrencilerinin büyük ölçüde ilgi göstermeleri dikkat çekiyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 218 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar