Zor bir yol

Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi yola çıktı. Peşinen söyleyelim, zor bir yolculuk olacak bu. Neden? Çünkü sizin de öncelikle hitap ettiğiniz toplumsal alandan oy alarak iktidar olan ve iktidarını sürdüren bir parti var.

O partiyle farklılaşma üzerinden yürüyecek bir gelişme çizginiz olacak. O partinin hala müessir olduğu toplum alanlarıyla hiç istemediğiniz halde iletişim güçlüğü doğabilir. Çünkü o kitle, mevcut iktidarın kendilerini birçok sistem kuşatmasından kurtardığı kanaatindedir. Hem mevcut iktidarın kaybı, hem de sizin iktidar olamamanız, dolayısıyla sıfır sonuç durumu hep gündemde olacaktır. Ayrıca benzer alanlarda hem de değerler zemininde politika yapmak, hep çok ağır suçlamaları ve parçalanmaları beraberinde getirmiştir.

Davutoğlu’nun Başbakan olduğu zamandan bu yana söyledikleri hep “muhafazakar siyaset” adına yenilenmeler içerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim itiraz etmeliydi? 29 Mart 2024 | 117 Okunma Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.980 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.673 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum