Yuh artık!

Tabii ki Amerika’ya. Dosyanızda bir kere 12 Eylül’le ilgili “Our boys” notu var. Türkiye’nin siyasi bilinç dokusunda “Her darbenin arkasında mutlaka dış destek vardır” notu mevcut....

Tabii ki Amerika’ya. Dosyanızda bir kere 12 Eylül’le ilgili “Our boys” notu var. Türkiye’nin siyasi bilinç dokusunda “Her darbenin arkasında mutlaka dış destek vardır” notu mevcut. Bu “Dış desteğin” öncelikle Amerika ile bağlantılı olduğu notu da ilave. 

Üstüne üstlük, Suriye’deki - Mısır’daki tavır sebebiyle Türkiye teyakkuzda.

Üstüne üstlük, PKK’yı terör örgütü ilan edip, Suriye’de onun uzantısı olan PYD-YPG’yi “kara gücü” olarak kullanmaktan dolayı dozu yükselen bir gerilim söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaç zamandır “Güney sınırlarımıza yönelik bir üst akıl operasyonu”na işaret ediyor. Bu “Üst Akıl”ın adı konmasa da, parmakların Amerika’yı gösterdiğini de dünya alem biliyor.

Üstüne üstlük, bunlara “Gülen dosyası” eklenmiş. Devletin en üst güvenlik mekanizması olarak MGK’da “Terör örgütü / FETÖ” ve “Paralel Devlet Yapılanması/PDY” ilan edilmiş bir yapının “Lideri” Amerika’da. Türkiye istiyor, Amerika vermekte ayak sürüyor gözüküyor. Türkiye’deki algı “Amerika bu terör örgütü liderini koruyor” şeklinde.

Bu yönüyle “Güney sınırındaki üst akıl operasyonu” ile “FETÖ” eksenli “Üst akıl operasyonu” Türkiye’nin siyasi aklında bir araya geliyor.

Bunlar olup biterken Türkiye’de bir darbe girişimi oluyor, bu çılgınlık bastırılıyor, girişimin asker ayağında tasfiyeler oluyor ve bir Amerikalı general (ABD Merkez Kuvvetler komutanı) çıkıp, “İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum” diyor. Bir başkası (ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper) “Muhataplarımızın çoğu ya tasfiye edildi ya da tutuklandı” diyor.

Bunların Türkiye’de anında “Our boys” çağrışımı yapacağını bilmemek, aptallık değilse, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dediği gibi “Cahillik veya art niyet” olabilir.

Bunlara cevabın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirmesine şu sözlerle girmesi tabii ki kaçınılmazdır.

“Ne yazık ki Amerika’da önemli bir makamda olan general ya da amiral kalkıyor, ‘İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum’ diyor. İnsan biraz sıkılır ya, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Darbeciyi sen ülkende zaten besliyorsun. Bunun arkasında kimler olduğunu, üst aklın kimler olduğunu da gayet iyi biliyor ve bu açıklamalarla kendinizi açığa çıkarıyorsunuz.”

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 1.927 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 759 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.373 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar