Ya burada Türkiye olmasaydı

Avrupa’da “insanlık jetonu” yeni yeni düşmeye başladı. Amerika’da belki hiç düşmedi. Avrupa Türkiye’nin dört yıldan bu yana neyi yaşadığını, mülteci akını...

Avrupa’da “insanlık jetonu” yeni yeni düşmeye başladı. Amerika’da belki hiç düşmedi.

Avrupa Türkiye’nin dört yıldan bu yana neyi yaşadığını, mülteci akını ülke ülke kapısını çalmaya başladığında anlamış görünüyor.

TV’lerde görüntüleri izliyor olmalısınız: Çoluk-çocuk insanlar Yunanistan, Macaristan, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan sınırlarında kimi bir trene adım atabilmek için çırpınıyor, kimini tel örgüler önünde, kimini onları engellemek için seferber edilen polisler tarafından itilip kakılırken, ordan oraya sürüklenirken görüyorsunuz. Yağmurlar başlamış, kış kapıdan görünüyor ve mülteciler hala yollarda. Onları karların altında birbirine sokulmuş bir sefalet yumağı olarak da mı göreceğiz? Bir Aylan bebek de, Avrupa’nın bilmem neresinde donmuş görüntüsüyle mi yansıyacak ekranlara?

Avrupa telaşlı.

Avrupa panikte.

Ya Türkiye yerine Suriye ile Avrupa sınır olsaydı...

Ya 900 kilometrelik sınır Suriye ile Almanya, Fransa arasında olsa ve yüzbinlerce insan Esed teröründen kaçmak için sınırlara yığılsaydı.

İşte Halep... Şu anda bile 35 bin insanın şehri terk etmek zorunda kaldığını bildiriyor Birleşmiş Milletler.

Halep’in çocukları Almanya’nın kapısını çalsaydı şayet...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 336 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 777 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.625 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.116 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar