Vahşete bakarken...

Bir: Bu katliam, bir Müslümanın işi değil, tam da “Türkiye’de bir hayat tarzı gerilimi”oluşturmak, tam da Müslümanları olağan şüpheli hale getirmek ve tam da Türkiye gibi modern demokratik bir...

Bir: Bu katliam, bir Müslümanın işi değil, tam da “Türkiye’de bir hayat tarzı gerilimi”oluşturmak, tam da Müslümanları olağan şüpheli hale getirmek ve tam da Türkiye gibi modern demokratik bir ülkede bile iktidarda “Dindar” bir kadro varsa, bu tür eylemlere müsait zemin oluşacağı kanaatine yol açmak isteyen İslam karşıtı odakların işi olabilir.

İki:Sağduyulu bildiğim kalemlerin bile, olaya “Hayat tarzı katliamı” yorumu yapmaları öncelikle çok peşinci bir yaklaşımı sergiliyor. Ve terörün aynı zamanda akıl tutulmasına yol açtığı izlenimini veriyor.

Üç: Olaydan bir Sünni - Alevigerilimi çıkarmak için seferber olmak, böyle bir yangına benzin taşımaya hazır bir halet-i ruhiyenin yansıması olarak görülüyor.

Dört: Hutbelerde, kürsülerde, yılbaşı kutlamaları üzerine yapılan uyarıları Reina cinayeti gibi olaylara zemin hazırlayan malzemelere dönüştürmek, öncelikle, bu tür vaaz ve hutbelerin ne tür bir amaçla sunulduğunu görmemekten kaynaklanıyor. Bu alanı iyi bildiğimi sanıyorum ve belirtmek istiyorum ki, yılbaşı ve benzeri olaylar karşısında gösterilen duyarlılık, daha çok, modern akımlar karşısında Müslümanların kişilik aşınması, başkalaşma, dönüşme riskine yönelik uyarı mahiyetindedir. Bir iç kaygı alanıdır. Bu tavır, aslında, dindar insanlar arasında da yılbaşı gibi kolay tüketim alanlarında bir dönüşüm yaşandığı gerçeğini de ortaya koyar. Kendi kendisi olma, öyle kalma çabasının bir yansımasıdır. Hoca kürsüye ya da minbere çıkar ve huzurundaki insanlara hitap eder: “Kendi değerleriniz üzerinde titiz olun, İslam dışına benzemeyin, farkında olmadan dönüşüyorsunuz, dikkat edin” der. Ortada falanca hocayı dinledi, gitti silahları kuşandı ve ölüm kustu gibi bir durum mu var Allah aşkına? Ortada bütün güvenlik uzmanlarının birleştiği profesyonel bir cinayet makinası var, ne diyor, güvenlik uzmanı Abdullah Ağar:“Tam bir katil. İnsan etine çok ateş etmiş. Masum insanlara ateş etme konusunda hiç tereddüdü yok. Yakın mesafe ve meskun mahallerde tecrübeli.” Bu tipin “Yılbaşı kutlamalarını eleştiren hutbe dinledi ve katliam yaptı” bir ilişkiye bağlanması mümkün mü?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim itiraz etmeliydi? 29 Mart 2024 | 40 Okunma Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.968 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.671 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar