‘Türkiye ittifakı’na ne oldu?

Ne yazık! Neredeyse bir günlük ömrü oldu “Türkiye İttifakı”nın. “Kızgın demiri soğutmak” da çabuk rafa kalktı.

Ne oldu? Bahçeli “Ne ki bu Türkiye İttifakı, diye sordu, “coğrafya eksenli ittifak olmaz” dedi. Nasıl bir şeydi bu “Coğrafya eksenli ittifak olmaz” yaklaşımı, “Vatan bütünlüğünü kapsayan ittifak konusu olmaz” anlamına mı geliyordu?

Birden ilgi uyandıran, bir tür geç kalmış “Balkon konuşması” gibi algılanan Cumhurbaşkanı’nın çıkışı, yine kendisi tarafından “O zaten Cumhur İttifakının başka versiyonuydu” yorumlaması ile düşük profile çekildi.

Hele herkesin sonunda, Kılıçdaroğlu’na saldırı konusunda Devlet Bahçeli çizgisine gelmesi ile, yani “Oraya niye gitti ki, gitmeseydi, giderken hesap etseydi… yaşanan gaz sıkışması” türü söylemlerin peş peşe zuhur etmesi, linç girişimcilerinin tamamının “Şehit yakını” payesine çıkarılarak bir tür meşruiyet kılıfına büründürülmesi…. Kızgın demir’e yeni odun atmak anlamına geldi.

Şimdi bakıyorum herkes, geçmişte yapılan “şiddet meşrulaştırmaları”nı hatırlatıp, “Siz o zaman böyle yapmadınız mı?” üzerinden yeni şiddete meşruiyet kotarmaya çalışıyor. Oysa herkesin söylediğinin – yazdığının satır arasında aslında o gün yapılanın da yanlış olduğu kabulü var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 1.743 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.569 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 799 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.316 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.562 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar