Tahta kılıçlarla...

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (19.01.2022)'' Tahta kılıçlarla...'' başlıklı yazısı.

Öncelikle söyleyeyim; bu yazı kriminolojik bir yazı değildir. Yani SADAT’ın ana muhalefet liderinin tv mülakatına reklam sokuşturma densizliğinden yola çıkıp bir şeyler söylemeye niyetlenmedim.
Başka bir boyutu irdelemek istiyorum. Şu “ASRİKA” boyutunu.

Cemalettin Kaplan basbayağı bir din adamı idi. Adana müftüsü idi. Sonra Almanya’ya sığındı. Orada bir “Şeriat devleti” kurdu, bir ara tahta kılıçlarla sahne gösterileri düzenledi. Bunlar “Hilafet devletinin silahlı gücü”nü temsil etmekteydiler. Projesi bu devleti Almanya’dan İslam ülkelerine ihraç etmekti!

Birileri Türkiye’de kriminolojik yapı haline gelince Amerika başta olmak üzere dünyanın başka ülkelerine gittiler, bunu “hicret” olarak nitelediler, Türkiye Mekke olmuştu, gittikleri yeri Medine haline getirip yeniden Türkiye’yi fethedeceklerdi.

İran’da 1979’da ”İslam devrimi” yapanlar, bu devrimi önce İslam ülkeleri olmak üzere bütün dünyaya “ihraç” edeceklerdi. Sonunda egemen oldukları İran’da halk ile boğuşmaya, dışarda da Şii misyonunu ya da Fars milliyetçiliğini ihraç noktasına...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.083 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.373 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar