Seçim sonrasında neler tartışılacak

İktidara yakın gazete manşetin üstünden veriyor: “Bıçak sırtı şehirler” Sonra bu şehirleri sayıyor: İstanbul, Ankara, Adana, Eskişehir, Antalya, Balıkesir, Denizli, Mersin, Hatay, Yalova. Tam 10 şehir...

Bu şehirlerden bir kısmı halen Cumhur İttifakı’nın (Ak parti ve MHP) elinde, bir kısmı da Millet İttifakı’nın CHP-İyi Parti). Bir kısmı Cumhur İttifakı’nın elinden çıkabilir, bazısı da Millet İttifakı’nın.  Onun için “bıçak sırtı” oluyor.

“Bıçak sırtı” durumu, bir tek oyun bile önem kazanması anlamına geliyor. 

Bir tek oy önemli ise, onu kaçırmamak ya da kazanmak hayati değerde, demek.

Bu da kaçırmamayı veya kazanmayı sağlayacak eylemleri – söylemleri hayati hale getiriyor.

Bu da kampanya stratejileri demek.

Şunun şurasında seçime birkaç gün kaldı, stratejiler adına söylenecek şeyler ne anlam taşır ki, diye sorulabilecek noktadayız. Ben de biraz seçim sonrasında olacakları hatırlatarak şu ana ışık tutmak istiyorum.

İktidar cenahının kaygılı olduğu açık. İstanbul ve Ankara bile “bıçak sırtı şehirler”arasında sayılıyorsa kaygılı olmak da tabii.

***

Şöyle bir soru sorulabilir:

-İktidar cenahı (Cumhur İttifakı) sandıklar açıldıktan sonra kendi içinde seçimi kaybettiği gibi bir kanaate ulaşırsa, kaçınılmaz olarak sorulacak olan “Nerede hata yaptık?” sorusuna ne tür cevaplar verecektir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 264 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.014 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 630 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.505 Okunma Bayramda iki mesele bizi yakmalı 11 Nisan 2024 | 344 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar